top of page
Image by Rohit Farmer

FAQ

 • Tot wanneer kan ik mijn knutselbeest inschrijven voor een knutselmoment?
  Zolang de knutseldagen niet volzet staan, kan dat tot een dag vooraf.
 • De knutseldag naar keuze is volzet... wat nu?
  Je kan mij een mailtje sturen naar an@franjes.be met de vraag om op de reservelijst te komen. Indien er deelnemers zouden afhaken, dan contacteer ik je.
 • Vanaf welke leeftijd kan ik inschrijven?
  Welkom vanaf 5 jaar. Enige taakspanning en motorische hanteerbaarheid van eenvoudige knutselmaterialen is wel een must. Ben je net geen 5 maar wil je graag komen? Geef me een seintje en we lossen het op.
 • Kan ik een inschrijving later annuleren?
  Bij annulatie minder dan 1 maand voor aanvang krijgt u een bon in ruil dat 6 maanden geldig is. We appreciëren uiteraard wel dat hier geen misbruik van gemaakt wordt. Bij annulatie minder dan 1 week voor aanvang is er geen terugbetaling meer mogelijk. Bij ziekte (en mits voorleggen van een doktersbewijs) kan u eveneens mits een bon het bedrag recupereren. Er is eveneens geen terugbetaling mogelijk indien het kind niet opdaagt op de knutseldag. Het is verplicht om je annulering schriftelijk (via mail) te doen. Het is toegestaan een andere deelnemer in de plaats uit te nodigen. Bij het meermaals inschrijven maar vooraf annuleren kan er een definitief schrappen van de knutselfanaat zijn. Wij hopen op een wederzijds vertrouwen. Franjes werkt zonder kabouters en doet telkens haar uiterste best iedereen naar capaciteit toe te kunnen inplannen.
 • Hoe moet ik betalen?
  Als je kind ingeschreven is betaalt u meteen via de online betaalmodus.
 • Hoe en wat met foto’s en publiciteit op sociale media?
  Tijdens de feestelijkheden zullen er worden genomen die nadien naar de ouders van het feestvarken worden verstuurd. Gelieve vooraf even te vermelden indien er geen foto's van uw creatieveling mogen worden gepubliceerd.
 • Blijven de kinderen de hele dag op dezelfde locatie?
  De kinderen blijven tijdens het feesten/knutselen in ons atelier (binnen en buiten in de tuin). Het is mogelijk dat we naar het speelplein (schuin tegenover het atelier) trekken om spelletjes te spelen. Als er een wandeling of uitstap staat gepland zal dit altijd vooraf worden doorgegeven en zal dit gebeuren onder begeleiding en met de nodige zichtbaarheid in het verkeer.
 • Wat geef ik mijn kind mee naar het knutselatelier?
  Laat die fancy pancy coctaildresses absoluut thuis. Gemakkelijke kledij waar een spatje verf op mag komen is zeker aan te raden. Er is altijd water en een tussendoortje voorzien en tijdens de middag smullen we van soep (die we vaak ook zelf zullen maken) of een andere lekkernij. Indien uw kind allergieën heeft, gelieve dit zeker vooraf te melden.
 • Waar en wanneer kan het verjaardagsfeestje georganiseerd worden?
  Verjaardagsfeestjes vinden plaats in het atelier van Franjes of op jouw gekozen locatie (mits transportkost) op woensdagmiddag en op zaterdag. Tijdens de schoolvakanties kunnen ze ook op andere dagen worden georganiseerd (als er geen knutselmomenten ingepland staan). Ook op schoolvrije dagen kunnen in overleg feestjes worden aangevraagd.
 • Hoeveel bedraagt de maximale bezetting van het atelier?
  Er kunnen tot max 10 deelnemers terecht om te komen vieren. Feestjes bij Franjes kunnen worden geboekt vanaf minimum 8 feestvierders. Indien u minder kinderen wenst uit te nodigen, wat uiteraard mogelijk is, rekenen wij een forfait van 8 deelnemers. Voorzie ook dat er meestal nog genodigden zijn die niet zullen deelnemen. Lees zeker de spelregels hieromtrent op de website
 • Waar kunnen we onze auto of fiets parkeren?
  Er zijn 3 parkeerplaatsen voor het atelier en ook fietsen kunnen worden gestald in onze fietsenschors. Gelieve de buren niet te hinderen bij het parkeren.
 • Wat doen de ouders tijdens de feestelijkheden?
  Kinderen zijn altijd heer en meester tijdens ons ‘kinder’feest dus ouders zijn absoluut niet toegelaten. U brengt en ik zorg gedurende 2,5u voor een bekwame en veilige begeleiding van de enthousiaste bende feestvarkentjes. Heerlijk toch! Tip: vaak bereiden ouders tijdens het kinderfeest het familiefeest nadien al voor zodat dit kan aansluiten op elkaar
 • Feest gedaan? Wat dan.
  Deel vooraf duidelijk begin-en einduur van het feestje mee. Kinderen die niet tijdig worden afgehaald (max. 15min na het feesten) worden door de ouders die het feest organiseren mee naar huis genomen.
 • Hoe verloopt een verjaardagsfeestje in het atelier van Franjes?
  Een verjaardagsfeest bij Franjes duurt 2.5u waarbij we onderling vooraf een geschikte datum en tijdstip afspreken. Zowel voor, tijdens als na de middag vieren zijn mogelijk. Eerst worden alle kinderen welkom geheten en, via een spel, de pakjes geopend. Daarna knutselen we zodat elke deelnemer met een individuele creatie naar huis gaat. We spelen spelletjes en natuurlijk blazen we de kaarsjes van mijn feesttaart uit. Want kaarsjes blazen hoort bij feest!
 • Hoe verloopt een verjaardagsfeest of knutselanimatie op locatie?
  Op locatie zorg ik voor de creativiteit met: ​ een workshop waarbij elke deelnemer een een knutselwerk zal ontwerpen (materialen en schilderschorten inbegrepen) ondersteuning op maat (eventueel met extra begeleiding indien gevraagd) een geschenkje voor het feestvarkentje. Of koors! Franjes begeleid de knutselactiviteit maar zal nooit instaan voor eventuele randanimatie dat terwijl voorzien zou kunnen zijn. Indien de activiteit binnen de tijdspanne klaar is kunnen er nog spelletjes samen worden gespeeld.
 • Hoe verloopt een knutsel(namid-)dag en wat is er inbegrepen?
  We starten met een spelvoormiddag. Afhankelijk van de deelnemers kunnen we wat gaan oefenen op motoriek, spelen we met letters, gaan we aan het goochelen met cijfers... of 'spelen' we met een educatieve toets. Bekijk het gerust een beetje als een extra moment qualitytime van de juf buiten de klas. Tijdens de middag zal er soep met brood worden voorzien en na de middag... knutselen we!
 • Wat is er inbegrepen:
  individuele ondersteuning op maat van de deelnemer sfeer en gezelligheid in een beperkte groep speeltuin en materialen die we zullen gebruiken alle materialen die we na de middag zullen gebruiken tijdens het knutselateljee soep met brood (middag) een gezonde versnapering en drank (namiddag)
 • Hoe verloopt een Bingonamiddag?
  Eén keer per knutselweek/knutselmaand zal er een knutselnamiddag worden ingeruild, want dan is het onze spelnamiddag en tijd voor BINGO! Elke deelnemer maakt een eigen 'gelukskaart', aangepast aan kinderen met afbeeldingen in plaats van cijfers. We gaan van start en spelen een aantal rondes waarbij er telkens prijzen op kinderniveau te winnen zijn. De laatste ronde, dat is er eentje voor een volle kaart en verdient een speciale prijs. Deelnemen is en blijft belangrijker dan winnen, maar winnen is natuurlijk plezant. Iedereen keert huiswaarts met minstens 1 prijs.
 • Voorziet Franjes een verjaardagstaart?
  Uiteraard! Taart zonder feest en feest zonder taart zijn onlosmakend verbonden. Onze grote foptaart is gevuld met ballonnen, kaarsjes om te blazen en ook verschillende kleine geschenkjes waaruit het feestvarkentje iets mag kiezen.
 • Kunnen kinderen met een beperking deelnemen aan een feestje of knutseldag?
  Het recent verbouwde atelier is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit en het toilet is makkelijk bereikbaar. Voor een ideaal verloop van een verjaardagsfeest raden we aan vooraf contact op te nemen om alles af te stemmen.
 • Kan ik zelf ook een voorstel aanbrengen om te knutselen tijdens een knutseldag of feest?
  Uiteraard! Heb je iets wat je al lang eens wil uitproberen? Wil je een groots idee uitgevoerd zien? Hier draait alles om plezier, creativiteit en het vervullen van feestwensen. Geef je idee gerust door en dan fiksen wij een match made in heaven.
 • Kan ik zelf traktaties meegeven om van te smullen?
  Dat kan maar vergeet dan zeker geen bekers, bordjes, servetten of andere benodigdheden die eventueel nodig zijn om alles te gaan consumeren.
 • Wie begeleidt de activiteiten?
  It's just me! Als kleuterleidster in hoofdberoep krijg ik perfect een ‘halve knutselklas’ geanimeerd en geëntertaind. And I love it big time. Aangezien al die uiterst positieve knutselenergie best besmettelijk is krijg ik af en toe een extra boost met de hulp van een super enthousiaste animator of lesgever. Ook indien het knutselidee meer begeleiding vraagt (of de leeftijdsgroep dat kan gebruiken) zal er iemand extra aanwezig zijn om alles mee in goede banen te leiden.
 • Vanaf welke leeftijd kan ik inschrijven?
  Welkom vanaf 5 jaar. Enige taakspanning en motorische hanteerbaarheid van eenvoudige knutselmaterialen is wel een must. Ben je net geen 5 maar wil je graag komen? Geef me een seintje en we lossen het op.
 • Zin in een knutselnamiddag?
  Zin in een beetje verstrooiing tijdens de vele vakantiedagen? Onderbreek je de dag graag even met wat knutselen? Mis je gezelschap om tussen te vertoeven? Heb je creatieve kriebelvingers en ben je graag bezig? Of ben je stiekem je ouders of broers/zussen even beu? Elke schoolvakantie (of per uitzondering ook tijdens feestdagen) worden er knutselnamiddagen georganiseerd bij Franjes. HOE GAAT DAT DAN? Je bent tussen 5-15 jaar* (*ben je bijna 5 maar wil je graag komen of ben je al ouder en blijf je Franjesfan? Geef even een seintje en we lossen het op). Wat is er inbegrepen: - ondersteuning aangepast aan elke individuele knutselfanaat - sfeer en gezelligheid in een beperkte groep van maximum 10 kinderen - speeltuin en materialen te gebruiken tijdens drogen van verf of lijmen van materialen - alle materialen die nodig zijn tijdens het geplande ateljee - een gezonde versnapering en drank
 • Zin in een Bingonamiddag?
  Eén keer per knutselweek/knutselmaand zal er een knutselnamiddag worden ingeruild, want dan is het onze spelnamiddag en tijd voor BINGO! Elke deelnemer maakt een eigen 'gelukskaart', aangepast aan kinderen met afbeeldingen in plaats van cijfers. We gaan van start en spelen een aantal rondes waarbij er telkens prijzen op kinderniveau te winnen zijn. De laatste ronde, dat is er eentje voor een volle kaart en verdient een speciale prijs. Deelnemen is en blijft belangrijker dan winnen, maar winnen is natuurlijk plezant. Iedereen keert huiswaarts met minstens 1 prijs. OPGELET: de prijs voor deze Bingonamiddag bedraagt €15.
 • Zin in een knutselpakket?
  Knutselen is de meest fantastische hobby en die deel ik ook graag via enkele knutselpakketten. Leeftijd is ongelimiteerd! Misschien knutselt u als ouder graag mee, misschien is uw kleine knutselfanaat jong maar erg creatief, ben je al puber en heb je nood aan een creatieve uitlaatklep… Wij bieden aan, u kiest! Het aanbod in de pakketten zal geregeld gaan variëren. Eerdere succeservaringen in het knutselatelier, eigen inspiratie en ideetjes.. Er zijn soms 1001 dingen tegelijk in mijn hoofd die zullen hebben bijgedragen tot de keuzes en invulling. Wegens tijdsgebrek - Franjes werkt alleen en heeft voorlopig nog geen kaboutertjes in dienst - verzenden wij (voorlopig) helaas niet. U kan de vraag wel stellen. Ik bekijk wat mogelijk kan zijn. Indien er een voorkeur zou zijn voor een bepaalde kleur/kleuren kan u dit mee vermelden bij de reservatiestrook. Wij proberen hier in de mate van het mogelijke en naargelang er voorraad is rekening mee te houden. Het is eveneens mogelijk om een bestelling te plaatsen voor een groter aantal deelnemers. Hou hierbij rekening met een eventuele langere levertermijn en bestel dit dus zeker ruim op tijd. Volg Franjes zeker op instagram (f_r_a_n_j_e_s) als je graag mee wil genieten van acties op deze knutselpakketten.
 • Wat zit er inbegrepen?
  Creatief bezig zijn, fantasie en denkontwikkeling stimuleren, motoriek bijschaven, probleemoplossend denken.. het zit allemaal gratis inbegrepen. Ik hoop er vooral op dat PLEZIER BELEVEN altijd het hoofddoel zal zijn. Alleen indien dit anders vermeld staat is al het materiaal voor 1 individueel kind -maar uiteraard ruim voldoende- voorzien. Elk knutselpakket is voorzien van een gedetailleerd stappenplan. Materialen die zelf nog bijkomend dienen te worden voorzien staan ook telkens vermeld. Meestal zijn dit dingen die u thuis zeker voorhanden heeft (schaar, plakband…)
bottom of page